. . .
  • Παπανικολή 2α, Σίδερα Χαλανδρίου, Αθήνα | Φράγκων 13, Θεσσαλονίκη
  • Αθήνα:+30210-6463367 | Θεσσαλονίκη:+302310-510010

Πανδημία - Πώς σας Στηρίζουμε

Τί Κάνουμε

Η Μέριμνα στέκεται ενεργά δίπλα
στα παιδιά και τις οικογένειές τους
στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, οι επαγγελματίες της Μέριμνας, εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε παιδιά και εφήβους που βιώνουν απώλεια ή σοβαρή ασθένεια αγαπημένου τους προσώπου, ή που τα ίδια πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.

Ευρύτερα στην κοινότητα, η Μέριμνα στοχεύει στη στήριξη γονέων και παιδιών με επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Οι ψυχολόγοι μας προτείνουν στους γονείς τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών που προκύπτουν από τις πρωτόγνωρες συνθήκες του κατ’οίκον περιορισμού εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των ανθρώπων που δέχονται τις υπηρεσίες μας, όσο και των εργαζομένων στη Μέριμνα, έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

Στην ενότητα αυτή θα αναρτούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα επιστημονικά άρθρα που αφορούν τα θέματα σχετικά με τον κορονοϊό.

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης στο Πένθος

Οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι των δύο Συμβουλευτικών Κέντρων Στήριξης στο Πένθος της Μέριμνας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά σας και να παρέχουν στήριξη που αφορά τη σοβαρή ασθένεια ή την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Μπορείτε να μας καλείτε από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες και τις τηλεφωνικές γραμμές που αναγράφονται παρακάτω:

Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας
Ώρες: 10.00 – 16.00
Τηλ: 210 6463 622

Καλέστε μας

Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Ώρες: 10.00 – 16.00
Τηλ: 2310 510 010

Καλέστε μας

διαδικτυακή επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Διαδικτυακή συνάντηση για την ενημέρωση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών

Η Μέριμνα προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες συνεχίζει την παροχή των υπηρεσιών της, συμβάλλοντας παράλληλα και στην ενημέρωση και επιμόρφωση θεμάτων που άπτονται του επιστημονικού της πεδίου.
Στο πλαίσιο των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και με στόχο την επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών της ΔΔΕ Β’ Αθήνας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συνεργασία με την Δ/νση Π.Ε. Β’ Αθήνας, να συμμετέχει στη διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης στον καιρό της πανδημίας με τίτλο:
«Προσεγγίζοντας τη Ζωή και το Θάνατο: Από την απώλεια και το Πένθος στην ψυχική ανθεκτικότητα».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο

Συζητείστε και στηρίξτε τα παιδιά σας
στον καιρό της πανδημίας

Προτάσεις της Μέριμνας προς τους γονείς

Μπροστά σε ανατρεπτικά γεγονότα ζωής, η ενίσχυση της αίσθησης ασφάλειας των παιδιών αποτελεί τον πιο σημαντικό στόχο για την αποτελεσματική στήριξή τους.

Για να νιώσουν ασφαλή είναι απαραίτητο να συζητήσουμε μαζί τους όσα συμβαίνουν την περίοδο της πανδημίας, να τα ακούσουμε και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους, καθώς βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες στη ζωή τους.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο

Φροντίστε πρώτα τον εαυτό σας για να
στηρίξετε τα παιδιά σας την περίοδο της
εξάπλωσης του κορονοϊού

Προτάσεις της Μέριμνας προς τους γονείς

Η μετάδοση του κορονοϊού, που συχνά περιγράφεται ως «απρόσκλητος επισκέπτης» ή «αόρατη απειλή», έχει χαρακτηριστικά μιας κρίσης. Κάθε κρίση στη ζωή των ανθρώπων εγείρει πληθώρα συναισθημάτων, όπως αυξημένο άγχος, αβεβαιότητα, απελπισία, αίσθημα ανημπόριας.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς είναι να σταθούν «με κρίση» στην κρίση, και χωρίς πανικό να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους, να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές, να ενημερώσουν και να στηρίξουν τα παιδιά τους και να εδραιώσουν μια νέα ρουτίνα στη ζωή της οικογένειας. Για να το πετύχουν, χρειάζεται πρώτα να αναγνωρίσουν τις προσωπικές τους ανάγκες και να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο

Υπηρεσία Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι

Στην δύσκολη εποχή του κορονοϊού συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά στις οικογένειες που ήδη στηρίζουμε προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες μας ώστε να διαφυλάξουμε τόσο την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους όσο και των εργαζομένων μας.

merimna-pandemic

Συντροφιά με ένα καλό βιβλίο

Προτάσεις της Μέριμνας προς τους γονείς

Προτρέψτε τα παιδιά να διαβάσουν ένα καλό βιβλίο, που θα τους “κρατήσει συντροφιά” αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι!

Στη Μέριμνα θα βρείτε βιβλία για παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με την απώλεια ή τη σοβαρή ασθένεια. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και κάντε την παραγγελία σας.

Δείτε τα βιβλία μας