Ημέρα Μνήμης 2017

"Η Ιστορία του Αστερία"
Στην παραλία μια μέρα ένας νεαρός που περπατούσε, είδε από μακριά έναν γέροντα που έσκυβε και πετούσε μέσα στη θάλασσα μερικά πράγματα. Τον πλησίασε και είδε ότι αυτά τα πράγματα ήταν αστερίες που είχαν ξεβραστεί στην αμμουδιά.
Τον παρατήρησε λοιπόν ώρα, ύστερα δεν μπόρεσε άλλο να κρατηθεί και τον ρώτησε:
- Γιατί μπαίνεις στον κόπο και το κάνεις αυτό; Αφού είναι δεκάδες οι αστερίες που πεθαίνουν στην αμμουδιά. Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις!
Και ο άλλος απάντησε:
- Έχει σημασία για τούτον εδώ, και τον πέταξε μέσα στην θάλασσα για να συνεχίσει την ζωή του μέσα εκεί.

Το νόημα αυτής της ιστορίας και τον αστερία ως σύμβολο, χρησιμοποιήσαμε για την "Ημέρα Μνήμης" που διοργανώσαμε την Κυριακή 14 Μαϊου 2017. Μια ημέρα που το επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας επιθυμεί να τιμήσει το κάθε παιδί ξεχωριστά, αναδεικνύοντας την αξία της αγάπης, του σεβασμού, της φροντίδας και της συνοδείας, σ’ όλη τη πορεία της ασθένειας του παιδιού αλλά και στη διάρκεια του πένθους.

Η ανταπόκριση των οικογενειών ήταν συγκινητική. Όλοι όσοι παρευρέθηκαν αυτήν την Ημέρα, άναψαν συμβολικά ένα κεράκι στη μνήμη του παιδιού τους και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με γνώριμα πρόσωπα, να αναπολήσουν στιγμές, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αφήσουν τα δικά τους μηνύματα.

- «Μεγάλος Πόνος...... Μεγάλη Αγάπη..... Αισιοδοξία, Ελπίδα»
- «Μαμά μπορείς! έτσι μου έλεγες και από εκεί παίρνω δύναμη!!Μαμά δεν πονάω και ας πονούσες για να μην στενοχωριέμαι»
- «Σήμερα γιορτή της μητέρας έμαθα ότι η απώλεια ενός παιδιού είναι εκτός από σπαραγμός και θρήνος, παρουσία παντοτινή, κεράκι αναμμένο στο δρόμο για το Φως!»
- «Γλυκέ μου ......,θα σε ζητώ θα σε ποθώ, θα σε αγαπώ, όσο θέλω..... εγώ ως τον ουρανό!!!!!»
- «Σήμερα μέσα από την μνήμη έζησα την ΖΩΗ!!!!»

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Την Ντόλλα και την Δήμητρα που μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις, τις ανησυχίες, και τις όμορφες στιγμές που βίωσαν σε όλη την πορεία της ασθένειάς των παιδιών τους, καθώς και τα διδάγματα ζωής που αποκόμισαν.
  • Τον ιερέα π. Δουλιγέρη για τα όμορφα λόγια που απήθυνε στις οικογένειες
  • Τις ομάδες του "Ευπαλίνου" και της σχολής "Ν. Αμάραντος" που διατήρησαν το ενδιαφέρον και τη χαρά των μικρών μας φίλων (αδέρφια και φίλοι των παιδιών που έχουν πεθάνει) μέσα από δημιουργική απασχόληση και το face painting.
  • Τη μουσικό Luminita Macavei για την υπέροχη μελωδία που μας χάρισε
  • Tο ξενοδοχείο "Royal Olympic" για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας
  • Tην οικογένεια Μαθιουδάκη για τα λουλούδια που στόλισαν την αίθουσα
  • Tα φυτώρια Ίσσαρης για τα γλαστράκια που δόθηκαν στα μέλη των οικογενειών
  • Tην Pin Communication για το σχεδιασμό των προσκλήσεων και του προγράμματος της εκδήλωσης
  • Tην κ.Βαφειά για την καλλιγραφεία των ονομάτων των παιδιών στο άλμπουμ με τις φωτογραφίες τους

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ από όλους μας για την παρουσία της ομάδας εθελοντών της Μέριμνας και των Φίλων της Μέριμνας τόσο στην προετοιμασία αυτής της Ημέρας όσο και στη διεξαγωγή της.

 

  DSCN0773 2304 x 1728    DSCN0763 2304 x 1728