14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης- Μάιος 2017


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η επισκεψιμότητα της Έκθεσης ήταν αυξημένη κατά 30% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τη διάδοση του έργου της Μέριμνας, καθώς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δράση του φορέα, αλλά και να προμηθευτούν τη σακούλα με το ενημερωτικό υλικό και την προσωπική ασπίδα, την οποία είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν ακολουθώντας τις αντίστοιχες οδηγίες.

Η συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου στην Έκθεση έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί ένα ραντεβού συνάντησης και γνωριμίας.

18403378 1726228310728638 8845336839316334152 n     18425018 1726228244061978 4873861198026820152 n

Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είσαστε κοντά μας στη βράβευση της Μέριμνας, από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (Σ.Δ.Γ), που θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 6:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σ.Δ.Γ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σ.Δ.Γ 2

Μέλη του Δ.Σ., το προσωπικό της Μέριμνας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και μέλη του Δ.Σ. του σωματείου "οι Φίλοι της Μέριμνας" συγκεντρωθήκαμε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά (και φυσικά να κόψουμεκαι τη βασιλόπιτα μας!!) καθώς και να θυμηθούμε όλες τις σημαντικές στιγμές που ζήσαμε μέσα στο 2016. Με αφορμή μιας ευχάριστης δραστηριότητας το προσωπικό αντάλλαξε μεταξύ του όμορφες ευχές για το 2017.

Να έχουμε όλοι μια όμορφη και δημιουργική χρονιά γεμάτη με υγεία και αγάπη!!

 

 

pita1           5      4

 

 

 2      3

Νέα παράταση υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα "Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα" θα δοθεί μέχρι

την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.

Οι ημερομηνίες μαθημάτων που αναγράφονται στο ενημερωτικό έντυπο δεν ισχύουν, θα οριστούν νέες σε επόμενη ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ.

mazi gia to paidiΤο «Μαζί για το Παιδί» βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βραβεύτηκε για έργο της στην Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016, στο Μέγαρό της. Συγκεκριμένα το «Μαζί για το Παιδί», βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Θανάση Βαλτινό με Αργυρό Μετάλλιο για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ανά σωματείο, καθώς και για τις συντονισμένες υπηρεσίες του ως Ένωση, που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και στα άπορα παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική υποστήριξη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής δήλωσε:

«Θεωρούμε ιδιαίτερα μεγάλη τιμή τη βράβευσή μας από την Ακαδημία Αθηνών.

Το βραβείο αυτό, αποτελεί ύψιστη τιμή και έρχεται ως επιστέγασμα του έργου που προσφέρει με σεμνότητα και σεβασμό τα τελευταία 20 χρόνια η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Από το 1996 έως σήμερα, πιστοί στη φιλοσοφία μας η οποία συνοψίζεται στη φράση «η ισχύς εν τη ενώσει», έχουμε φτάσει να βοηθάμε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση αλλά και να συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 200 φορείς πανελλαδικά.

Αναλογιζόμενοι την τιμή που μας γίνεται σήμερα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακούραστα τις υπηρεσίες μας, στα παιδιά και τους νέους που δοκιμάζονται και σας ευχαριστούμε από καρδιάς».

 

Οι "Φίλοι της Μέριμνας" αποτελούν ένα από τα σωματεία που στηρίζει η Ένωση "Μαζί για το Παιδί".

 

MazigiatoPaidi AkadimiaAthinwn2 2246 x 1497

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κύριος Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», ειδικό μέλος του «Μαζί για το Παιδί» , κυρία Γιάννα Παναγιωτίδου και Μαρέττα Νικολάου, μέλη του ΔΣ του «Μαζί για το Παιδί» , κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», κυρία Άννα Ανδρεάδη, Γενική Γραμματέας του «Μαζί για το Παιδί», κ. Γιώργος Παπαδάκης, μέλος του ΔΣ του «Μαζί για το Παιδί» , κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Μαζί για το Παιδί» , κυρία Τέσσα Αραβανή - Σαραντοπούλου, Ταμίας ΔΣ του «Μαζί για το Παιδί».